Gramado Brazilië natuurlijke schoonheid en unieke architectuur

Gramado is een toeristisch centrum gelegen op 126km van Porto Alegre, in de deelstaat Rio Grande do Sul. Gramado grenst aan Caxias do Sul (noorden), Tres Coroas (zuiden), Cinnamon (oosten), Nova Petropolis en Santa Maria do Herval (westen).

Gramado staat bekend om haar natuurlijke schoonheid en unieke architectuur, Gramado wordt "het Zwitserland van Brazilië" genoemd. Het landschap wordt gedomineerd door bergen, valleien en beken en groene dennenbossen.

Het klimaat is gematigd, in de winter vallen de temperaturen iets lager uit dan in de rest van Brazilië. Dit in combinatie met de sterke Europese immigratie, met name Duitse en Italiaanse, bepalen het karakter van de architectuur, die vooral bestaat uit houten constructies.

De vele hortensias geven Gramado extra glans, ze trekken toeristen naar deze Braziliaanse stad. De hortensia is de symbolische bloem van de stad Gramado, de blauwe kleur is te wijten aan de zure grond, rijk aan ijzeroxide. De sfeer en de rust in de straten geven de toerist, die wil geniten van de goede gastvrijheid en een uitstekende keuken een extra demensie. In Gramado worden  meubels, leer, textiel en chocoladewaren  geproduceerd.


Gramado is de stad van traditionele charme, verscholen tussen de bossen en de bergen, Gramado wordt beschouwd als het centrum van het wintertoerisme in Brazilië. De schilderachtige straatjes van Gramado en de verlichting zorgen voor een prachtig uitzicht. Weg van het snelle tempo van de grote steden, beschikt Gramado over uitstekende hotels, restaurants en winkels waar u de eerdere genoemde zoals: handgemaakte stoffen, lederwaren, chocolade en andere typische lokale producten kunt kopen.

De architectuur is typisch en bestaat voornamelijk uit zwart witte gebouwen met bloemrijke balkons. De sfeervolle en kleurrijke straten zijn versierd met veel bloemen. De stad wordt ook gekenmerkt door de uitstekende hygiëne. Naast de natuurlijke schoonheid, worden er ook diverse evenementen georganiseerd, waaronder het Gramado filmfestival dat jaarlijks in de maand augustus wordt gehouden. Het chocolade festival en het bloemencorso gehouden gedurende de laatste dagen van september zijn andere hoogtepunten tijdens een verblijf in Gramado.

Brazilië excursies, tickets en bezienswaardigheden