Blumenau Brazilië

Blumenau werd opgericht op de oevers van de rivier Itajai in 1850 door Hermann Bruno Otto Blumenau. Blumenau is gelegen in de staat Santa Catarina in het zuiden van Brazilië.

De belangrijkste reden om te reizen naar Blumenau, zijn de vakwerkhuizen en de cultuur van de bewoners, die de erfenis van een Duitse kolonie hebben overgenomen.

Het kamerorkest van Blumenau kent internationale faam, daarnaast is het vooral het Oktoberfest. 
Het Oktoberfest in Blumenau heeft roem gebracht aan de stad, het is een van de meest populaire folk festivals van het land en een van de grootste bier festivals in de wereld.  Blumenau is een van de meest bezochte bestemmingen in Brazilië.

Het glasmuseum, het koloniale familie museum, het biermuseum, de typische Duitse cafés en de souvenirwinkel, waar u Duitse souvenirs in overvloed kunt vinden.
Een gids zal u langs deze en andere interessante plekken in de stad leiden.

De stad Blumenau organiseerde voor het eerst in 1984 het Oktoberfest, geïnspireerd door het traditionele Oktoberfest in München. Het feest is uitgegroeid tot het culturele hoogtepunt van Blumenau en een symbool van de cultuur van Santa Catarina, bezocht door duizenden toeristen. Het feest wordt natuurlijk in de maand oktober gehouden en duurt 18 dagen. Blumenau biedt de wereld bier, muziek, dans en een gastronomie geïnspireerd op het Duitse verleden.
Het grootste deel van de festiviteiten rond het Oktoberfest vinden plaats in Parque Vila Germánica, adres Rua Alberto Stein 199. Als u traditionele Duitse klederdracht draagt, heeft u gratis toegang tot de paviljoens van het genoemde park. De geest van het Oktoberfest in Blumenau strekt zich uit over de stad, waarbij meerdere activiteiten gratis kunnen worden bezocht.

De kleurrijke vakwerkhuizen doen u direct denken aan een Duits dorp, de architectuur en tal van winkels en eetgelegenheden, maken Blumenau tot een prima vakantiebestemming in het zuiden van Brazilië.

Brazilië excursies, tickets en bezienswaardigheden