Olinda koloniale stad in Brazilië

Olinda is één van de best bewaarde en beroemde koloniale steden van Brazilië, gelegen in het noordoosten van het land, in de staat Pernambuco.

Olinda werd gesticht door de Portugees Duarte Coelho in 1535, die werd verblind door het prachtige uitzicht op de zee, vanaf de heuvels en de natuurlijke haven beschermd door riffen.  De stad floreerde en werd al snel rijker door de handel. Een eeuw na de oprichting, werd de stad aangevallen en in brand gestoken en geplunderd door de Nederlanders. Alle katholieke kerken werden door Nederlandse calvinisten in 1631 in brand gestoken. De inwoners vertrokken naar Recife. Pas in 1654 werden de Nederlanders verdreven en kom Olinda weer worden opgebouwd.

De stad werd herbouwd, veel van deze gebouwen uit de 16e eeuw vormen tegenwoordig de belangrijkste  toeristische bezienswaardigheid in Olinda. De belangrijkste bezienswaardigheid van Olinda is de oorspronkelijke stedenbouwkundige opzet, de oude gebouwen, waaronder de religieuze tempels, monumenten en andere gebouwen in de barokke stijl.
Het historisch centrum van Olinda werd in 1982 door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.

De schilderachtige straatjes van Olinda nodigen bezoekers uit om te wandelen en rond te zwerven. Bewonder de gebouwen, de kerken en de musea, maak een wandeling en geniet van de turquoise zee en het weelderige groen van de tropische vegetatie.

Olinda is niet alleen beroemd vanwege haar geschiedenis, maar ook vanwege haar carnaval. Het is een van de meest kleurrijke festivals in Brazilië waar de lokale bevolking en toeristen samen door de smalle straatjes dansen.

Olinda heeft een zeer aangename tropische klimaat en een gemiddelde temperatuur van 26 graden Celsius. U kunt deze intrigerende en schilderachtige stad elk moment van het jaar bezoeken. Olinda kunt u makkelijk bereiken vanuit Recife, dat op slechts 7 km is gelegen.

Accommodatie vindt u vooral in het historisch centrum van de stad, waar u kleine pensions en herbergen vindt.

Brazilië excursies, tickets en bezienswaardigheden