Brazilië reistips

Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika en de thuisbasis van enkele van de grootste metropolen ter wereld.

Natuurlijk kent u het wereldberoemde carnaval, dat ieder jaar plaatsvindt en waar miljoenen bezoekers dansen en feesten tot in de vroege ochtend. Natuurliefhebbers genieten van de wetlands van de Pantanal en het Amazone regenwoud, terwijl degenen die genieten van de koloniale architectuur en de historische steden zeker een bezoek zullen brengen aan Salvador.
Brazilië is tevens prachtige stranden, voetbal , mooie mensen en relatief lage prijzen (koers 15-10-2016 1 euro = 3,5177 BRL).

 Brazilië verkoopt zichzelf en hieronder vindt u enkele Brazilië reistips, die u helpen bij het plannen van uw reis.

  • Accommodatie in Brazilië kan zeer goedkoop zijn. U heeft al een plek in een slaapzaal in een hostel voor een prijs tussen de 15-30 BRL. Een eigen kamer kunt u bemachtigen vanaf 40 BRL.  Kleine familie budget hotels kosten tussen de 70-100 BRL. Een eigen kamer bij een gastgezin kost tussen  35-50 BRL.
  • Eten is betaalbaar. In kleine lokale restaurants betaalt u voor een maaltijd en een drankje zo'n 14 BRL. In een beter restaurant met een mooiere inrichting kost een maaltijd ongeveer 35 BRL.
  • Boodschappen doen is erg goedkoop, 103 BRL per week. De prijzen in Rio de Janeiro liggen behoorlijk hoger. Prijzen op internationale vliegvelden in Brazilië hebben ook een hoog prijsniveau. 
  • Vervoer in Brazilë. Lange afstand bussen zijn een handige, zuinige en comfortabele manier om te reizen tussen de regio's. Buskaartjes kosten ongeveer 8-10 BRL per uur reistijd. Controleer reisafstand en tijden online. Vanaf Rio de Janeiro naar de zuidelijke regio kan een reis meer dan 24 uur bedragen. Als u het zich kunt veroorloven is het misschien beter om het vliegtuig te nemen. Treindienst is beperkt tot de toeristische stoomtrein, die het vervoer verzorgt tussen twee belangrijke Braziliaanse toeristische steden, Sao Jao del Rei en Tiradentes.
  • Activiteiten:  Voor een voetbal wedstrijd betaalt u voor een ticket meer dan 35 BRL, natuurlijk afhankelijk van uw zitplaats. Een bezoek aan de watervallen van de Iguaçu kost ongeveer 42 BRL. Een Amazone cruise kost een paar honderd dollar, maar kan oplopen tot enkele duizenden USD afhankelijk van de luxe en lengte van de cruise.
  • Geldbesparende tips: Ga buiten het seizoen, rond het carnaval in Rio de Janeiro accommodatie prijzen verdrievoudigen. December-maart is ook een vrij drukke periode als mensen uit het noordelijk halfrond ontsnappen aan de winter. Probeer om deze data te vermijden als u geld wilt besparen.
  • Voor een eenpersoonskamer betaalt u bijna het dubbele van een tweepersoonskamer.
  • Maak afspraken over taxi prijzen, wordt het eens over de prijs voordat de reis begint. Veel chauffeurs zullen weigeren om hun meter te gebruiken en proberen u op te lichten. Vaak is het veel beter om de bus te nemen. Probeer voor de onderweg eens Coxinha de frango, de gefrituurde kip snacks. 
In Brazilië moet u goed op uw spullen passen. Probeer niet op een typische toerist te lijken, laat uw sieraden en dure horloge thuis. Kleedt u basic en sta niet opzichtig op een stadskaart te studeren. Wordt u overvallen geeft dan direct het kleine bedrag aan geld dat u op een afgescheiden plek heeft bewaard en ga niet de stoere jongen uithangen.  Geniet van Brazilië en haar inwoners, wees voorzichtig en u zult na afloop een ervaring rijker zijn.


Brazilië excursies, tickets en bezienswaardigheden