São Paulo Brazilië

São Paulo
De stad São Paulo in Brazilië ligt in de gelijknamige staat. São Paulo is een echte metropool met ongeveer 20 miljoen inwoners. De metropool ligt op een 800 meter hoge, heuvelachtige plateau tussen de bergen, de Serra do Mar en de Serra do Mantiqueira. São Paulo wordt gekenmerkt door een duizelingwekkende groei, waardoor veel wijken hun historische identiteit hebben verloren. Hoewel veel straten en gebouwen zijn verwoest, hebben nog vele wijken hun authentieke eigenschappen behouden.  Hier woont de Braziliaanse geest, met zijn multiculturele bevolking, festivals en tradities. Veel immigranten uit de hele wereld hebben de stad São Paulo beïnvloed. De meeste immigranten kwamen uit Portugal, Italië, Duitsland, Japan en zelfs uit Libanon. Het is dan ook niet verwonderlijk dat bij menig toerist in São Paulo de vergelijking met New York opkomt. Loop maar eens gewoon door de stad en zie de gezichten en laat de ritmes en geuren op u inwerken.
Bezienswaardigheden in São Paulo: São Paulo heft niet een echt centrum, maar in plaats daarvan is er een modern cultureel centrum met een schat aan interessante bezienswaardigheden. Het huidige centrum van de stad bestaat uit een luchtige esplanade en wat witte gebouwen, de zogenaamde Pátio do Colégio. Hier werd de missie São Paulo de Pirantininga opgericht in 1554. Het Anchieta huis vernoemd door jezuïeten, doet nu dienst als een museum. U vindt er voorwerpen van de eerste kolonisten van het dorp. In de wijk Ipiranga iets buiten het centrum vindt u het Paulista museum. Het gebouw, daterend uit 1888 staat op de heuvel, waar ooit Keizer Don Pedro I, de onafhankelijkheid van Brazilië heeft uitgeroepen. In dit museum is de belangrijkste antropologische en etnologische collectie van Brazilië ondergebracht. Het Instituto Butantã, de aangesloten universiteit zijn ook een bezoekje waard. Daarnaast nog het serum instituut, met de grootste slangenfarm ter wereld. In dit voormalige herenhuis uit het jaar 1899, kunt u duizenden giftige slangen, spinnen en schorpioenen bekijken. Het Museum voor Moderne Kunst (MASP) aan de Avenida Paulista, tevens het financiële centrum en een van de mooiste straten van São Paulo, herbergt een waardevolle collectie van kunstenaars als Rembrandt, Poussin, Van Gogh, Renoir, Degas en Bosch. Er worden ook evenementen en tentoonstellingen gehouden, daarnaast is er een goed restaurant met een internationale keuken.
Een onvergetelijke ervaring is zeker een concert in de "Salon van São Paulo". Het oude station werd herbouwd in de akoestisch meest perfecte theater ter wereld en biedt een unieke muzikale ervaring.
Op 1700 meter boven de zeespiegel in een vruchtbare vallei van de Mantiqueira bergketen, ligt het populaire resort Campos do Jordao. De chalets, het aangename koele winterweer en het vier weken durende muziekfestival in juli trekt jaarlijks talloze toeristen.
Iedere inwoner van São Paulo heeft zijn eigen populaire strand. De stranden zijn druk, maar u vindt er nog steeds ook eenzame stranden. Sommige van de stranden zijn door de vele bezoekers helaas veel te vervuild om te zwemmen. São Paulo is natuurlijk een echte stad om te shoppen. De wijk Bexiga nodigt ook letterlijk uit om een wandeling te maken. De Italiaanse wijk is in de loop der tijd uitgegroeid tot een gigantisch pretpark en het culturele centrum van São Paulo. Er zijn talloze theaters, bibliotheken, videotheken, evenals enkele van de beste Italiaanse restaurants in de stad.Duizenden restaurants serveren gerechten uit alle regio's van het land en van over de hele wereld. De Mercado Municipal ook wel Mercado Central genoemd zijn een bezoek waard. De oude markthallen zijn volledig gerenoveerd en zijn niet alleen een culinair, maar ook een visueel hoogtepunt. De markt is een populaire plek om te winkelen en te wandelen. U vindt er de gebruikelijke groenten en fruit en kruiden en exotische lekkernijen, ook lekkernijen die u nergens anders in São Paulo kunt kopen. In 2014 zal het in São Paulo, door het WK 2014 dat gehouden wordt in Brazilië extra druk worden. São Paulo is één van de twaalf speelsteden.   

Brazilië excursies, tickets en bezienswaardigheden