Campo Grande Brazilië

Abismo Anhumas
Campo Grande is gelegen in het centrale westen van Brazilië en is de hoofdstad van Mato Grosso do Sul, ten zuiden van Mato Grosso en ten zuidwesten van Goiás. Zijn status als hoofdstad, heeft de stad sinds korte tijd, maar ze maakt dit waar door zijn vier universiteiten en de internationale luchthaven. Campo Grande trekt vanwege de nabijheid van de Pantanal, vooral avontuurlijke toeristen, maar is ook populair vanwege een aantal musea en parken. De stad dient meestal slechts als een springplank naar andere gebieden.
Bezienswaardigheden in en rond Campo Grande: het regionale museum Dom Bosco, hier leert u meer kennen over de geschiedenis van de inheemse stammen van Campo Grande, ook kunt u er voorwerpen van  hoge culturele waarde bewonderen. Parque das Nações Indígenas, met 119 hectare is het het grootste park van Campo Grande, u kunt er heerlijk genieten van de zon.
Eten, drinken en winkelen.  Campo Grande is ook de thuisbasis van vele immigranten uit Duitsland, Japan, Italië en Spanje, daardoor kunt u niet alleen proeven van de nationale, maar ook internationale keuken. Het Camelôdromo is een markt, met veel lokale handgemaakte producten.
Excursies in de omgeving van Campo Grande: De Pantanal, is het grootste wetland ter wereld. Het is de thuisbasis van een prachtige verscheidenheid en deels met uitsterven bedreigde diersoorten, zoals de heldere blauwe hyacint ara, de manenwolf of de jaguar. Reizen naar het gebied zijn gemakkelijk te boeken. Bonito is de bestemming voor vele eco- toeristen en voora bekand vanwege de unieke kristallen grotmeren. De Abismo Anhumas, het enorme meer, op de bodem van een 72 meter diepe kloof, laat u uw adem stokken.

 

Brazilië excursies, tickets en bezienswaardigheden