Piracicaba vakantie in Brazilië

Piracicaba
Piracicaba in Brazilië heeft zijn naam te danken aan de watervallen van de gelijknamige rivier, die door de stad stroomt. In de 17e Eeuw vestigden zich de eerste kolonisten in het zuidelijke deel van de huidige staat  São Paulo. Piracicaba heeft zo'n 350.000 inwoners.
Aan het begin van de 300 jarige stadsgeschiedenis leefden de inwoners van de kleine nederzetting hoofdzakelijk van de landbouw. Pas later vanaf  de 18e Eeuw groeide de regio door de de teelt van suikerriet en koffie. Piracicaba bereikte zijn economisch hoogtepunt in 1900, toen het tot één van de belangrijkste industriesteden uitgroeide van de staat São Paulo. Vanaf de jaren 50 ging het bergafwaarts door een aantal factoren. Sinds het jaar 2000 kwam de stad weer in een econmische opleving terecht.
Bezienswaardigen zijn o.a. de oude landbouwfabrieken, inmiddels zijn ze meer dan 100 jaar oud. Ze vertegenwoordigen een belangrijk deel van de geschiedenis. Natuurliefhebbers moeten zeker de Piracicaba rivier bezoeken.
Wanneer kunt u het beste naar Piracicaba gaan? Piracicaba is altijd een bezoek waard, maar vooral ten tijde van de twee grote festivals: de "Salão Internacional do Humor" (international festival van humor), striptekenaars uit de hele wereld presenteren hun werk en bespreken de nieuwste trends in de industrie. Het "Festa das Nações" is een culinair evenement, waar u gerechten uit diverse landen kunt proeven. De dichtstbijzijnde grote stad is Campinas,  met meer dan 1 miljoen inwoners is Campinas slechts 70 km verwijderd van Piracicaba, São Paulo ligt op 150 km afstand.

Brazilië excursies, tickets en bezienswaardigheden