Peruíbe

Peruíbe
Bent u op zoek naar een rustige vakantie in Brazilië, in een toeristische nog jong en paradijselijke plaats? Dan bent u in Peruíbe, een van de mooiste steden van de staat São Paulo, precies goed. Naast kilometerslange zandstranden aan de Atlantische kust, kunt u aan diverse sporten deelnemen. De surf en kitesurf cultuur is in Peruíbe goed ontwikkeld. Sinds Peruíbe in de regio de officiële status van een wellness badplaats heeft verkregen, hebben de Brazilianen Peruíbe ontdekt. Aan het plein Ambrosio Baldim zijn diverse restaurants en bars gelegen. Leuke foto's kunt u maken van de historische Rio Preto brug, de Guaráu rivier en het Costáo strand. Bij zonsondergang opgenomen is het pure romantiek.
Aan Peruíbe wordt een heilzaam effect toegeschreven. Vertaald betekent de naam "Het Land van de eeuwige jeugd". Een dichte ozonlaag houdt de schadelijke efffecten van de ultraviolette straling tegen. In Peruíbe kunt u zonnebaden, zonder te verbranden. De zwarte modder in Peruíbe moet geneeskrachtig zijn. Veel wellness resorts bieden deze modder behandelingen aan.
Negen kilometer te noordoosten van Peruíbe kunt u de ruïnes van de in 1530 opgerichte stad Abarebebê bewonderen.
Een veerboot brengt u direct naar diverse eilandjes o.a. naar Guaraú, Boquete, Queimada pequena en Queimada Grande. In het binnenland kunt u een excursie maken naar het Nationale park "Jureia", waar u allerlei Braziliaanse flora en fauna kunt waarnemen.  Peruíbe is een stad met 60.000 inwoners en  ligt op slechts 60 km ten zuid-westen van de grote havenstad Santos. Van daaruit kunt u de stad São Paulo in slechts een uur bereiken met de bus of huurauto.
Peruíbe is een ideale vakantiebestemming als u houdt van wellness en natuur.

Brazilië excursies, tickets en bezienswaardigheden