Curitiba Brazilië

Curitiba
Curitiba is de hoofdstad van de staat Paraná in het zuiden van Brazilië. Na het regewoud, is het waarschijnlijk de groenste plek in Brazilië en ruikt het er altijd lekker fris. De bewoners zijn blij met de 54 m2  groene ruimte per inwoner.
Bezienswaardigheden in Curitiba: de botanische tuin (Jardim Botânico), waarvan de oppervlakte zo groot is als 22 voetbalvelden en eruit ziet als een oosters paleis van glas. Hier vindt u planten uit alle delen van Brazilië. Het park Passeio Público is een bijzonder geschikte plek voor gezinnen. Het betovert met drie meren, elk met een eiland in het midden. Kinderen kunnen genieten van de kinderboerderij. Het Opéra de Arame bevindt zich , omgeven door bossen en op het terrein van een voormalige steengroeve, naast een waterval die uitmondt in een meer. Naast de opera werd een openlucht theater gebouwd voor 30.000 mensen. Voor kunstliefhebbers zijn de musea, Museu de Art do Paraná en het Museu de Art Contemporânea een must. Zij presenteren collecties van kustenaar uit de staat Paraná.
Curitiba kent een mix van diverse culturen. 100 jaar geleden zijn veel Europeanen geëmigreerd naar Curitiba. Er is bijvoorbeeld een Poolse, Portugese, Italiaanse en Duitse wijk.
De wereldberoemde watervallen van Iguaçu moet u eigenlijk bezoeken, ze liggen op ongeveer een uur vliegen van Curitiba. Zij zijn de grootste en meest spectaculaire watervallen ter wereld en ze staan natuurlijk op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. In een drie uur durende tocht door de bergen met de trein naar de haven van Paranaguá, heeft u een indrukwekkend uitzicht over de kliffen en watervallen. Daarna kunt u een aantal dagen verblijven op het Ilha do Mel ( Honingeiland), een paradijselijk natuurgebied met afgelegen stranden, natuurlijke zwembaden en grotten.
De meest populaire straat om te winkelen is de Rua 24 Horas, hier kunt u zoals de naam al doet vermoeden 24 uur per dag terecht en u vindt er werekelijk alles. In het shoppingcenter Estação Plaza Show vindt u bijna 500 restaurants.

Als u enkele ontspannen dagen in Curitiba wilt verblijven, raad ik u aan een vakantiewoning te huren op het platteland. 

Brazilië excursies, tickets en bezienswaardigheden