Guaratuba Brazilië

Guaratuba
Guaratuba is een naam, die ooit door inboorlingen werd gegeven aan deze Braziliaanse plaats. Guará is een rode vogel, die veel voorkomt in de regio. Guaratuba betekent dan ook, veel Guarás.
In de koudste maanden  zakt de temperatuur tot 15 graden Celsius. In de zomer bedraagt de temperatuur zo'n 30 graden Celsius.
Zoals in de meeste Braziliaanse plaatsen, zijn ook in Guaratuba veel mooie stranden. Het strand van Caieras staat bekend als een goede plek om te vissen. Het centrale strand geniet de voorkeur bij zwemmers. Zwemmen, vissen en surfen kan vooral op het strand van Brejatuba. De stad Guaratuba is in het algemeen populair bij surfers. Net zo mooi als de stranden, zijn de bossen van Guaratuba. Ze zijn groot, kennen een hoge biodiversiteit en erg veel vogels. Een bezoek waard is het nationale park  Saint-Hilaire, om de prachtige gebieden te bewonderen, kunt u het beste een boottocht maken.
In de omgeving van Guaratuba valt er ook nog genoeg te beleven. Neem  vanuit Guaratuba de veerboot naar Matinhos op 126km afstand. In het centrum van deze stad staat het João Jose Bigarella Museum. Het herbergt diverse collecties van koralen, schelpen en mineralen en andere interessante tentoonstellingen. Hier kunt u ook een bezoek brengen aan het Rio da Onça park. In het bezoekerscentrum krijgt u informatie over de verschillende wandelpaden.
Accommodatie in Guaratuba, prachtig zijn de huisjes op een steenworp van het strand, let op de prijskwaliteit. Goedkoop is niet altijd het beste.
Eten in Guaratuba. In Guaratuba kan iedereen iets voor zijn smaak vinden en aan de kust smaakt alles net iets lekkerder. Probeer vooral de traditionele gerechten, u gaat toch niet voor een schnitzel naar Brazilië. De vis is natuurlijk heerlijk vers.
Souvenirs uit Guaratuba.
Populair zijn de typische strand souvenirs, zoals mosselen, slakken, kokosnoten en producten daarvan. Kijk echter goed op de site van de douane wat u wel en niet mag meenenen.

Brazilië excursies, tickets en bezienswaardigheden