Ilha do Mel Brazilië

 Ilha do Mel
Als u houdt van de natuur en de oorspronkelijke Braziliaanse cultuur, moet op zijn minst een paar dagen ontspannen op Ilha do Mel in Brazilië. Meer dan 90% van de totale oppervlakte van het zogenaamde honingeiland staat onder natuurbescherming. Het is de thuisbasis van een verscheidenheid aan diersoorten, waarvan enkele met uitsterven worden bedreigd. Als u geluk heeft kunt u wellicht de  Papagaio-Chauá, een zeldzame papagaai in het wild observeren. Het eiland is ook beroemd vanwege de paradijselijke meestal verlaten stranden.  
Pas sinds de eind jaren tachtig werd het eiland met zo'n 1.000 inwoners aangesloten op het stroomnet. Er zijn helemaal geen auto's. Het eiland is dus werkelijk een paradijs voor reizigers die graag het eiland te voet of per boot verkennen. Maar let op: de wegen zijn vaak onverhard en rotsachtig en leiden vaak over stranden die alleen toegankelijk zijn bij eb. Het eiland is bereikbaar via Pontal do Sul of via Paranguá met de shuttle boot, die meerdere keren per dag naar Ilha do Mel vertrekt. De belangrijkste aanlegsteigers op Ilha do Mel zijn de stranden van Nova Brasília en Encantadas.
Hier vindt u ook de meest eenvoudige en goedkope pousada's, strandcafès en restaurants. Campeerliefhebbers vinden voldoende ruimte op diverse campings. Als u tijdens uw vakantie graag lekker ontspant op het strand, moet u echt naar het Praia do Limoeira of op het Praia das Conchas. Daarnaast zijn er nog diverse andere populaire stranden op Ilha do Mel o.a.: Praia de Fora, Praia do Farol en Praia Grande.
De vesting Fortaleza de Nossa Senhora dos Prazeres, is de populairste toeristische bestemming van het eiland. Het werd gebouwd in 1769 onder het Portugese koning Dom João V, om het eiland te verdedigen. Het is één van de grootste Braziliaanse vestingen uit de koloniale tijd, tegenwoordig is het een openluchtmuseum. De 60 meter hoge vuurtoren Farol de Conchas, die werd gebouwd in 1872 op het oostelijke puntje van het eiland, is erg populair bij de bezoekers Ilha do Mel. De vuurtoren is nog steeds in gebruik en dient als oriëntatie voor de binnenkomende schepen. De grot Gruta das Encantadas, in het zuiden van het eiland is ook een bezoek waard. Daarnaast kunt u een excursie maken naar het eiland Ilha das Peças, waar u in de dolfijnbaai talloze nieuwsgierige dolfijnen kunt waarnemen.

Brazilië excursies, tickets en bezienswaardigheden