Camboriú Brazilië, Rio de Janeiro in het klein !!

Camboriú
Niet ten onrechte wordt Camboriú in Brazilië vergeleken met Rio de Janeiro. De heuvels, het strand, de wolkenkrabbers en een beeld van Christus met uitzicht op de stad doet denken aan de beroemde Braziliaanse metropool.  Camboriu ligt aan de oostkust van Brazilië in de staat Santa Catarina. De stad heeft ongeveer 100.000 inwoners.  In het zomerseizoen zijn het er met alle toeristen tot bijna een miljoen.
De meeste goede hotels bevinden zich op de Brasil en Atlantica Avenue. Het 6.8 km lange zandstrand van Praia Central heeft tal van nachtclubs, restaurants en bars en vooral een bruisend nachtleven.

Praia Central is het drukste stadsstrand.
De Braziliaanse keuken is een ervaring voor fijnproevers. Bijzonder heerlijk zijn de traditionele visgerechten.
Camboriu en de omliggende regio heeft veel te bieden voor toeristen. Ontspannen stranden, groene parken en prima restaurants bezorgen u een perfecte vakantie. Een attractie is de traditionele kabelbaan naar Parque Unipraias. De kabelbaan verbindt de twee stranden Praia Central en Laranjeiras. Vanuit de gondels heft u een prachtig uitzicht over het landschap en de stranden.
Een hoogtepunt voor surfers is het strand Amores, gelegen in het noorden van de stad. Een ander hoogtepunt is Cristo Luz, een 33 meter hoge Christus beeld op de op Morre da Cruz. De kindern kunnen zich goed vermaken in de dierentuin Santur, er zijn veel wilde dieren, een aquarium en een mini boerderij.

Buiten de stad kunt u ook leuke excursies maken o.a.: het pretpark Beto Carrero World in Penha, de stad Blumenau met Duitse invloeden en natuurlijk de hoofdstad van Santa Catarina, Florianopolis. Daarnaast de vissersdorpjes Taquarinhas en Taquaras. De omliggende stranden zijn de moeite waard. In het op 10 km gelegen Estaleiro kunt u zwemmen in kristalhelder water. Pinho ligt ook dichtbij, hier vindt u het eerste officiële naakt strand in Brazilië

Brazilië excursies, tickets en bezienswaardigheden