Campinas, samba en straatartiesten in Brazilië

Campinas
Campinas ligt op ongeveer 100 km van de metropool Sao Paulo. Als u Campinas in Brazilië bezoekt komt u snel tot de conclusie, dat Campinas geen strandbestemming is. Campinas betovert meer met zijn samba spelende straatartiesten en de geest van de bevolking.
Cultuur, sport en winkelen. Campinas biedt een gevarieerd vrijetijdsprogramma.
In Campinas, vindt men een verscheidenheid aan bezienswaardigheden en attracties. Als herkomstplaats van de suikerrietjenever Cachaça, moet u zeker in Campinas het drankje proberen.
Kunst- en cultuurliefhebbers komen ook aan hun trekken, pittoreske gebouwen en musea, de kathedraal en het museum van hedendaagse kunst zijn de moeite waard. Bij natuurliefhebbers, is het Bosque dos Jequitibas, een natuurgebied met zijn bronnen en meren erg populair.
Sportieve en ambitieuze bezoekers houden van het Parque Portugal. Fietsverhuur, een zwembad en een skatebaan, maken het park tot een ideaal trainingscomplex.
Een bijzonder hoogtepunt is de kunst- en ambachten markt in het Centro de Convivencia, waar het winkelend publiek elke zaterdag van 06:00 uur tot 15:00 uur, schilderijen, sieraden, kleding en nog veel meer kan kopen. Na een ontspannen wandeling over de markt, nodigen restauranthouders u uit om een culinaire reis door Brazilië  te maken. Proef gerust de lokale lekkernijen, een perfecte verfrissing na een leuke dag op de markt. Imposante winkelcentra bieden alles op winkelgebied. Tijden suw vakantie in Campinas moet u ook zeker een boerenmarkt bezoeken. Buiten Campinas heeft u ook nog voldoende excursie mogelijkheden. In Sao Paulo kunt u oude boerderijen en kerken bezoeken. De gemeente Souza biedt wandelliefhebbers en vissers diverse mogelijkheden. In het pretpark Hopi Hari krijgt u een adrenalinestoot. Rust vindt u in de groene oase Mata Santa Genebra.
Nachtbrakers duiken in Campinas entertainmentwijk, talloze restaurants, bars en clubs bieden u de kans om van het Braziliaanse nachtleven te genieten.

Brazilië excursies, tickets en bezienswaardigheden