Ilhabela

Ilhabela
Ilhabela voor een sportieve vakantie in Brazilië.
Ilhabela is de belangrijkste eiland van een eilandengroep, in de prachtige Braziliaanse staat Sao Paulo. Ilhabela  betekent in het Portugees mooie eiland. De archipel ligt op slechts vier kilometer van het vasteland en is alleen per veerboot via Sao Sebstiao te bereiken. Accommodatie vindt u voor ieders reisbudget, van kamperen tot vijf sterren hotels alles is mogelijk.
Er zijn vele activiteiten en bezienswaardigheden, u hoeft zich niet te vervelen tijdens uw vakantie.
Genieten kunt u van culturele rijkdom, bijvoorbeeld de architectuur van de huizen, festivals en tal van bezienswaardigheden. Wandelen, klimmen, fietsen, zwemmen, duiken, surfen, vissen, jeep tours en zeilen zijn slechts enkele van de recreatieve mogelijkheden, die dit unieke eiland te bieden heeft. Beekjes, watervallen, mangroven, talrijke kleine eilanden, bergen en een adembenemend landschap, met een unieke flora en fauna, dit gebied is werkelijk ideaal om te wandelen. Op één van de 17 wandelroutes ontmoet u papegaaien, otters, apen, hagedissen, kolibries, parkieten, haviken, uilen en vele andere dieren, die thuishoren in dit subtropisch, vochtige klimaat. Een andere onweerstaanbare uitnodiging voor elke bezoeker zijn de watervallen en de natuurlijke zwembaden met kristalhelder water. De unieke maritieme flora en fauna, zal het hart van de duiker en de visser sneller doen slaan. Vissen, dolfijnen, schildpadden en walvissen behoren tot de wateren rondom de eilanden, waar meerdere scheepswrakken liggen. Ilhabela is ook een van de meest bevoorrechte plekken aan de Braziliaanse kust voor sportvissers. Gedurend het gehele jaar zijn er diverse viswedstrijden. Het water rondom Ilhabela is eigenlijk een van de grootste visgronden voor de zee-en kustvaart visserij, hier vindt u:  blauwe marlijn, tonijn, makreel, marlijn, haring en brasem, om er maar een paar te noemen.
Ilahabela beschikt over uitstekende wind-en zeecondities en is daardoor de hoofdstad van het zeilen in Brazilië. Gedurende het hele jaar worden er diverse zeilwedstrijden georganiseerd. Vele yachtclubs, zeilverenigingen en zeilscholen bieden alles wat u nodig heeft, om heerlijk te kunnen zeilen in de Braziliaanse wateren. De ideale wind en stromingen maken het eiland ook uitermate populair bij wind-en kitesurfers.

Brazilië excursies, tickets en bezienswaardigheden