Caraguatatuba vakantie Brazilië

Caraguatatuba
Caraguatatuba is gelegen in het noordoosten van São Paulo in Brazilië. Het betreft een relatief grote stad, die vooral bekend is vanwege de vele en mooie stranden. Helaas heeft de grote stad ook te maken met smogvorming. De bekendste stranden zijn: Tabatinga, Prainha, Martin de Sa en Cocanha.
Niet alleen toeristen waarderen hun schoonheid, ze worden ook bezocht door de lokale bevolking. Als u met kinderen reist, de meest gezinsvriendelijke stranden zijn: Grande, Prainha, Cocanha, Indaiá en Tabatinga. Palmeiras en Flexeiras zijn ideal om te wandelen en te zwemmen. Het helende zand vindt u op het strand van Mococa Beach, het zand zou helpen bij het verlichten van artritis.
Sportief kunt u natuurlijk altijd actief zijn op de stranden.
Interessant voor u is wellicht het Festa de São Pedro, het religieuze feest met een optocht van boten, eind juni. Attracties in de omgeving: Een prachtige bestemming in de buurt is het Sierra del Mar park. Daarnaast een boottocht naar het tropische eiland Ilha do Tamanduá, waar u nog meer prachtige stranden kunt bezoeken. In Caraguatatuba kunt u zeker een leuk souvenir kopen.

Maresias gelegen in de staat São Paulo en deel uitmakend van Sao Sebastiao is met zijn strand en golven de populairste surfregio van Brazilië. De plaats is ook bekend als het Ipanema voor de inwoners van São Paulo. Het eiland Ilhabela, de stranden van Maresias, Camburi Juquei en Boiçucanga zijn erg gewaardeerd. Beginnende surfers kunnen de eerste fijne kneepjes leren op de volgende stranden: Guaecá, Baleia en Juquehy. Banken, supermarkten, souvenirwinkels, autoverhuur en een bioscoop vindt u in Sao Sebastiao. Daarnaast kunt u er zeilen, duiken en zelfs mountainbiken. Het regenwoud biedt wandelaars tal van mogelijkheden. In Maresias heeft vooral het nachtleven zich goed ontwikkeld. Accommodaties vindt u in allerlei prijsklasses. Ik adviseer u tijdig te reserveren, ter plaatse wordt het moeilijk een plek tegen een goede prijs te bemachtigen. Het eten en drinken in de restaurants kunt u goed en tegen redelijke prijzen. Ga weg van de grote wegen en geniet van de exotische gerechten. Probeer maar eens speenvarken gegaard in kokosmelk.

Brazilië excursies, tickets en bezienswaardigheden