Rio de Janeiro, samba, strand en vrouwen zorgen voor een opwindende vakantie in Brazilië

Rio de Janeiro
Hoewel Rio de Janeiro in 1960 zijn positie als hoofdstad van het land Brazilië heeft verloren, wordt het nog steeds door velen beschouwd als de geheime hoofdstad van Brazilië. De met meer dan 11 miljoen inwoners uitgebreide metropool is niet alleen de tweede grootste stad van het land, maar ook een van de mooiste in de wereld. De Guanabara baai, stranden en lagunes in de Zuid-Atlantische Oceaan, bergen en tropische bossen bieden een onvergelijkbare panorama, de Pao de Açúcar oftewel het Suikerbrood en het majestueuze standbeeld van Christus zijn waarschijnlijk de meest opvallende blikpunten. Geen wonder dat dit unieke landschap Rio de bijnaam "Cidade maravilhosa", "prachtige stad" heeft gegeven.
Rio de Janeiro heeft een divers cultureel programma en heeft zich ontwikkeld tot een belangrijk financieel en industrieel centrum, maar wat de stad echt aantrekkelijk maakt is naast het aangename klimaat, vooral de wereldberoemde stranden, zoals Copacabana en Ipanema.
Het stadsgebied van Rio wordt eigenlijk door een heuvel doormidden gedeeld, terwijl de zuidelijke zone zich uit strekt langs de Atlantische kust met zijn beroemde stranden, omvat het noordelijke deel de historische stad en het moderne business center.
Bezienswaardigheden in Rio de Janeiro: Rio is een stad van contrasten, historische gebouwen uit de 16e tot 19e eeuw, kerken en moderne architectuur gaan in een harmonieus geheel met elkaar. Een prachtig voorbeeld hiervan is de Corredor Cultural in de binnenstad. De route voert langs tal van belangrijke gebouwen, zoals het keizerlijk paleis uit 1734 en een aantal musea en culturele instellingen, zoals het Centro Cultural Banco do Brasil uit 1880. Het Christusbeeld ( Cristo Redentor), het standbeeld boven op de 704-meter hoge Corcovado , samen met het Suikerbrood het bekendste symbool van Rio de Janeiro. Het kolossale Christusbeeld is 38 meter hoog, in de sokkel is overigens een kapel voor 150 mensen. Het Suikerbrood is een 394-meter hoge granieten rots, het bevindt zich op een schiereiland in de Guanabara baai voor de stad. Een kabelbaan uit het jaar 1913 leidt naar de top van de berg en opent een prachtig uitzicht over het omringende platteland van Rio. Ipanema en Copacabana, In deze wereld-beroemde strand wijken is altijd wat te doen, maar eigenlijk is het vooral belangrijk zien en gezien te worden. Naar het strand gaan betekent meer dan alleen maar te genieten van zand en zee. Men maakt een wandeling, ontmoet vrienden en wacht tot de zonsondergang. Het carnaval van Rio de Janeiro duurt 5 dagen en wordt vaak geassocieerd met hete ritmes, bonte kleuren en kleine kostuums. De spectaculaire parade van de top samba scholen (Escolas de Samba) zal worden gehouden op zondag en op Carnaval's maandagavond in het Sambodromo. Voor een ticket op de toeristentribune betaalt u zo'n 100 USD. Originele optochten met eenvoudige muziekgroepen vinden plaats in  Leblon, Ipanema en Copacabana. In de Avenida Rio Branco in het centrum komen kleinere samba scholen samen.

In Rio de Janeiro krijgt iedereen waar voor zijn geld, u heeft de keuze uit een groot aantal hotels, theaters, bioscopen, musea, markten en restaurants. Voor een bezoek aan een restaurant moet u voldoende tijd nemen, het is een avond evenement. Vooral populair zijn de Churrascaria Rodizios, belangrijk er zijn drie soorten bediening: plate service, selfservice buffet waar u per kilo betaalt en de Rodízio, waarbij de gast steeds het geselecteerde voedsel (pizza, sushi, rundvlees, kip, worst, etc.) krijgt geserveerd. Rio de Janeiro is de winkel stad van heel Zuid-Amerika, u kunt er werkelijk van alles kopen tegen elk budget. Vooral het zuidelijk gedeelte van de stad met de vele winkelcentra is een winkel mekka.

Brazilië excursies, tickets en bezienswaardigheden