Saquarema geheime bestemming in Brazilië

Saquarema
Saquarema geheime bestemming in Brazilië. Als u het Braziliaanse leven, mentaliteit en cultuur ver van de grote toeristenoorden wilt leren kennen, heeft u in Saquarema de ideale geheime bestemming in Brazilië gevonden. Op ongeveer 100 kilometer ten oosten van de bruisende stad Rio de Janeiro lokt Saquarema met witte zandstranden en een prachtige kustlandschap.
Saquarema heeft een tropisch klimaat, het is er het hele jaar door warm, maar niet te warm (20 tot 29 graden). De beste tijd voor een strandvakantie is van januari tot april. Dit zijn de warmste maanden, echter wel met een beetje neerslag. In januari en februari komen veel stedelingen uit Rio de Janeiro naar  Saquarema voor hun jaarlijkse vakantie. In deze periode zijn natuurlijk alle restaurants open en zijn er diverse evenementen. Als u echter in de Europese herfst naar Saquarema komt , kan het zijn dat u een van de weinige toeristen bent en er nauwelijks een restaurant geopend is.
Bezienswaardigheden: Saquarema wordt omringd door tal van natuurreservaten en een tropisch regenwoud met adembenemende flora en fauna. De stranden zijn schoon en meestal bijna verlaten. U kunt in de rustige lagunes heerlijk zwemmen zonder hoge golven. De bedevaartskerk de Nossa Senhora de Nazareth kunt u het beste fotograferen vanaf het strand.
Saquarema kan ook fungeren als een goed uitgangspunt voor een reis naar Rio de Janeiro. Overdag kunt u de drukke stad verkennen en in de avond kunt u weer ontspannen in Saquarema. Saquarema is ook de bestemming voor surfers in Brazilië. Het strand Itaúna is het trefpunt voor nationale en internationale wedstrijden. Daarnaast kun u genieten van de tropische natuur (watervallen, bergen, meren ...). Zeer mooi ingebed in de natuur, met zwembad en recreatie mogelijkheden ligt het „Sítio Nosso Paraíso“, een soort boerderij met veel dieren. Eten kunt u in een van de eenvoudige visrestaurants aan het strand. Bij rustige zee, kunt u verse mosselen kopen op het strand. In het weekend zal er in de avonduren een markt met ambachten, speelgoed, kleding en kraampjes worden gehouden. Ik wil u echter nog even waarschuwen: de hoge golven zijn nauwelijks geschikt, om te zwemmen en voor kleine kinderen. Let vooral op de vlaggen op het strand.

Brazilië excursies, tickets en bezienswaardigheden