Arraial do Cabo


Arraial do Cabo
Arraial do Cabo een paradijs voor duikers. Arraial do Cabo een turquoise zee, witte stranden en nauwelijks toeristen. Het klinkt als een droom, maar in Arraial do Cabo wordt het werkelijkheid.
Arraial do Cabo wordt beschouwd als een paradijs voor duikers.
De watertemperatuur van de Atlantische Oceaan is hier vrij laag, een ongelooflijk heldere zee en de maritieme biodiversiteit maken het echter meer dan goed. Het paradijs ligt op zo'n 160 kilometer van Rio de Janeiro en is dus gemakkelijk bereikbaar.
Meerdere keren per dag is er een rechtstreekse bus (bus 1001). Misschien is het nog beter om een auto te huren, de mooiste hotels kunt u het beste en gemakkelijkst bereiken met de auto.
Arraial do Cabo is gelegen op een smalle strook land die de Atlantische Oceaan van een meer scheidt. Op deze zandbank, de "Restinga de Massambaba", zijn twee prachtige stranden "Massambaba" en "Seca". De stranden lijken eindeloos en gaan over in zacht glooiende duinen. Maak gerust een tour met een jeep, om de duinen nader te ontdekken. Als u zich verveelt op het strand, hoeft u alleen maar een duikbril op te zetten. Het kristalheldere water maakt zelfs ervaren duikers enthousiast. Een geweldige ervaring is ook een dag excursie met een boot. De boten stoppen bij "Pontal do Atalaia" en brengen zonaanbidders naar de ongerepte stranden en naar de blauwe (Azul) grot.
Arraial do Cabo kende  vroeger al een spannend verleden. De bossen van het achterland waren  jarenlang schuilplaats voor Nederlandse en Franse smokkelaars. Uit deze bewogen periode zijn tal van scheepswrakken, die nog steeds liggen op de zeebodem en kunnen worden verkend tijdens het duiken. De vaak hoge golven zullen surfers en zeilers snel inspireren.
De stad zelf is als een slaperig vissersdorp en is perfect voor lange wandelingen, op het strand kunt u heerlijk ontspannen, talrijke bars en restaurants nodigen u uit om te blijven hangen. Er is niets beter om te eindigen met een caipirinha cocktail.



 

Brazilië excursies, tickets en bezienswaardigheden