Cabo Frio een top watersportbestemming in Brazilië

Cabo Frio
Cabo Frio een koele bries en tropische temperaturen.  Cabo Frio de zevende-oudste stad van Brazilië gelegen in de staat Rio de Janeiro is een must voor elke watersporter. 37 stranden en baaien zorgen voor afwisseling en veel plezier. In 1503 kwam Amerigo Vespucci naar hier, 24 van zijn mannen moesten zorgen voor een nederzetting. Het hout uit Brazilië werd van hieruit verscheept naar Europa en zorgde zo'n 300 jaar als het belangrijkste export product naar Europa. Tegenwoordig is het toerisme en vooral de zoutwinning economisch het meest van belang.
Bezienswaardigheden en excursies in en rond Cabo Frio. Een prachtig panoramisch uitzicht biedt het in 1616 ter bescherming tegen de piraten gebouwde Fort São Marteus. Toeristische hoogtepunt is de Feliciano Sodré brug, die zich majestueus over het kristalheldere water slingert en die u vanaf diverse stranden van Cabo Frio goed kunt bewonderen. Voor liefhebbers van barokke gebouwen torent hoog boven de stad de Nossa Senhora da  Assunção  Depois de o centro ter sido escolhido para núcleo urbano da cidade, o bairro da Passagem acabou tornando-se uma vila de pescadores, een kapel uit het jaar 1740. São Benedito is zijn tegenhanger, een duidelijke herinnering aan het zwarte  tijdperk van de slavernij. Het valt extra in het oog vanwege zijn ingetogen eenvoud. Een excursie naar het nabijgelegen Buzios, is een absolute must voor elke romanticus. Het heeft nog steeds de charme van een klein vissersdorp, u vindt er geen grote hotels, maar vooral kleine pensions met de perfecte sfeer. De Dama Branca (Dame in wit) duin is de grootste van alle duinen. Het fijne witte zand strekt zich tot aan de straat naar Arraial do Cabo. De Pontal duinen beginnen bij het fort eindigen bij de Berg Miranda. Het strand Praia de Péro biedt zich aan, om na een wandeling door de duinen, nog even op de surfplank te gaan staan.
Winkelen kunt u het beste in de Rua das Biquinis, u vindt er korte broeken, sandalen , bikini's in alle soorten en tegen lage prijzen. Voor het avondvertier zorgen talrijke bars en nachtclubs aan de Praia do Forte of aan de Boulevard Grande.
Alle restaurants in Cabo Frio bieden verse visgerechten aan. Heerlijk de tonijn, die wordt in verschillende vormen wordt geserveerd. Daarnaast moet u de typische rijst en bonengerechten proberen.

Brazilië excursies, tickets en bezienswaardigheden