Ilha Grande


Ilha Grande
Ilha Grande het bekendste eiland van Brazilië. Avonturiers, ontdekkingsreizigers en piraten opgepast, Ilha Grande het meest bekende eiland van Brazilië is ideaal voor zeiltochten, snorkelen en strandwandelingen. Letterlijk vertaal betekent Ilha Grand, groot eiland en het behoort tot de staat Rio de Janeiro en u vindt het zo'n 160 kilometer ten westen van Rio de Janeiro.
Met ongeveer 200 vierkante kilometer, is het eigenlijk het grootste eiland in de Atlantische Oceaan.
Ongeveer 86 droomstranden, tropische bossen en talrijke mystieke scheepswrakken inspireren avontuurlijke toeristen en natuurliefhebbers. Het eiland maakt onderdeel uit van het Tamoios natuurgebied en het wordt gekenmerkt door zijn originaliteit en ongereptheid. Het vroegere leefgebied van de Tupinambá indianen, diens paden nog steeds worden gebruikt als wandelpaden, heeft het natuurlijke karakter weten te behouden.
Ilha Grande, of ook wel het eiland van de drie steden. Slechts drie steden zijn ontstaan op het eiland in de afgelopen honderden jaren. Vila do Abraão is de grootste stad op het eiland. Hier kunnen veerboten aanleggen afkomstig van het vasteland en het is tevens startpunt voor dagtochten. Freguesia de Santana een kleine plaats in het noorden van het eiland, biedt puur natuur vermaak en onvergetelijke stranden. Wilt u een paradijselijk droomhuis aan het strand, dan moet u naar Parnaioca. In Parnaioca wordt accommodatie aangeboden inclusief uitzicht op zee, voor jong en oud.
Naast boswandelingen, boottochten en onderwater avonturen kunt u een wandeling maken naar de top van de Pico de Papageio, de tweede hoogste berg van het eiland (990m). De inspanningen van de 3 uur durende wandeling wordt beloond met een prachtig uitzicht over het eiland. Wilt u echter niet omhoog, u kunt ook de diepte van de zee induiken. Het strand van Lopes Mendes staat bekend als een van de 10 mooiste stranden van Brazilië, hier gaat het duikershart sneller kloppen. Met een beetje geluk, kunt u genieten van zeeschildpadden en inheemse dolfijnen. Een andere tip is de Cachoeira de Feiticera waterval in het dichte, donkergroene Atlantische regenwoud.
Ilha Grande kent veel excursie mogelijkheden en zorgt voor een gevarieerde en unieke vakantie.

 

Brazilië excursies, tickets en bezienswaardigheden