São João del Rei

São João del Rei
São João del Rei ligt in zuid-centraal Brazilië, tussen de steden Rio de Janeiro en Belo Horizonte.
De 500 kilometer lange Estrada Real de Koninklijke Weg, verbindt de barokke steden in de staat Minas Gerais met elkaar. São João del Rei is daarbij de meest zuidelijkste. De goudwinning stad heeft zo'n 80.000 inwoners en ligt op een hoogte van 900 meter en werd opgericht in het jaar 1714.
De belangrijkste bronnen van inkomsten zijn: de mijnbouw, industrie en toerisme.
Bezienswaardigheden in São João del Rei: Het historische centrum van São João del Rei staat onder monumenten bescherming en neemt de bezoekers mee naar de koloniale periode. Beroemd is de stad, om haar prachtige barokke kerken, die in de avond mooi zijn verlicht. Neem bijvoorbeeld de São Francisco de Assis kerk, die werd ontworpen door de gehandicapte kunstenaar Aleijadinho. De eerste kerk die werd gebouwd in São João del Rei was echter de Nossa Senhora do Pilar, die in 1721 werd opgericht ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Emboaba oorlog. Als u deze kerk wilt bezoeken, moet u de stenen brug uit de 18e Eeuw, die loopt over de Córrego do Lenheiro gebruiken.
Iedereen die geïnteresseerd is in de mijnbouw moet de goudmijn, de Mina de Ouro Tancredo Neves bezoeken. U kunt er zelfs afdalen tot 53m diepte. Liefhebbers van oude spoorwegen komen in de Museu Ferroviário volledig aan hun trekken. Een station gebouwd in 1880 en vele goed bewaard gebleven stoomlocomotieven zorgen voor een beetje nostalgie.
Er zijn tevens enkele excursie mogelijkheden in de omgeving van São João del Rei. Een absolute must is een een ritje met de stoomtrein Maria Fumaça, die sinds 1881 São João del Rei verbindt met het sfeervolle Tiradentes. De locomotief stoomt in het weekend en neemt de passagiers mee naar de schilderachtige bergen van het gebied. In Tiradentes kunt u heerlijk wandelen in de prachtige natuur van het Bosque Mãe D'água. Zelfs het Reservat der Serra de São José is een paradijs voor wandelaars. Niet ver van São João del Rei zijn spectaculaire watervallen, met klinkende namen als Cachoeira Urubu enTrês Poços. Het natuurlijke paradijs rond São João del Rei wacht om ontdekt te worden.

Brazilië excursies, tickets en bezienswaardigheden