Nova Friburgo

Nova Friburgo
Als u de drukte van Rio de Janeiro wilt ontvluchten tijdens uw vakantie in Brazilië, vindt u in Nova Friburgo op slechts 130 km de rust en ruimte. Overdag lekker wandelen en s'avonds genieten van de typische Braziliaanse gerechten. De songwriter Beto Guedes zingt in zijn lied "Lumiar" over Nova Friburgo: U kunt hier slapen, dromen, ontspannen en naar de sterren kijken. Maar ook voor actieve vakantiegangers is er genoeg te beleven. Vooral voor wandelaars en klimmers is de stad het ideale uitgangspunt. Direct in het centrum van de stad liggen een aantal grote parken: het Sao Clemente Park en het Pico da Caledônia. U heeft er een perfect uitzicht op de hele regio. Het Macae de Cima is het tweede grootste bosgebied van de regio, u waant zich hier echt in de jungle.
Bezienswaardigheden zijn ook de grillige rotsformaties. De bewoners gaven deze rotsen mooie namen zoals Cão Sentado (zittende hond) en Igreja dos Macacos (apen kerk).
Naast de sfeer is Nova Friburgo bekend om zijn unieke locatie. De stad ligt tussen de Atlantische Oceaan en het Amazone regenwoud, op een hoogte tussen 200 tot 1000 meter boven de zeespiegel.
Het aangename klimaat met een gemiddelde jaarlijkse temperatuur van 18 ° C, zorgt ervoor dat Nova Friburgo een vakantie bestemming is voor het gehele jaar. Nova Friburgo is gemakkelijk met de bus bereikbaar vanuit Rio de Janeiro, zelfs voor een dagtocht. U vindt er hotels in alle prijsklassen. Vanaf de comfortabele vier-sterren hotel tot de goedkope hostel.
Culinaire liefhebbers krijgen ook waar voor hun geld, in september vindt trouwens het jaarlijkse  culinaire festival plaats.
De naam van de stad is afkomstig van de oprichters, die afkomstig waren uit het Zwitserse kanton Fribourg. Nog steeds kunt u de heerlijke Zwitserse chocolade kopen in Nova Friburgo. Vele restaurants serveren vaak Duitse gerechten, maar ook de Zwitserse raclette.
Een populaire souvenir uit Nova Friburgo is ondergoed. De stad is bekend vanwege de keuze en kwaliteit van het ondergoed in geheel Brazilië.  

Brazilië excursies, tickets en bezienswaardigheden