Ouro Preto

Ouro Preto
Ouro Preto genieten van de rust in een idyllische bergachtige omgeving. De geschiedenis van de Braziliaanse stad Ouro Preto gaat terug tot in het jaar 1711. Ouro Preto telt ongeveer 67.000 inwoners en is gelegen te midden van de machtige Braziliaanse bergeketens van de Serra do Espinaço. De stad werd vermoemd naar de goudvoorraden, die zelfs eerst voor vervuilde stenen werden gehouden. Als u een beetje goedzoekers lucht wilt proeven, bent u hier on de juiste plaats.  Een vakantie in deze regio van Brazilië is echter niet alleen voor avonturiers. Reeds in het jaar 1981 werd Ouro Preto opgenomen in de werelderfgoedlijst van de UNESCO, en dat vanwege het unieke landschap en de vele bezienswaardigheden. Uitzonderlijk voor Brazilië zijn ook de klimatologische omstandigheden in Ouro Preto, de gemiddelde tempertauur ligt slechts op zo'n 17,5 graden Celcius.
Bezienswaardigheden in Ouro Preto: de kleine stad gelegen in de staat Minas Gerais betovert zowel cultuurliefhebbers als amateur mineralogen. Opmerkelijk zijn de vele kleine kerken, o.a. de Igreja São Francisco de Assis of de Igreja de Nossa Senhora do Rosário, ze doen denken aan de barokke architectuur zoals in Oostenrijk en Duitsland. Ouro Preto is ook bekend als een universiteitsstad, bezienswaardigheden die u zeker moet bezoeken zijn de Universidade Federal de Ouro Preto en de Escola de Farmacia. De mijnbouw school en het mineralogie museum herinneren zelfs vandaag de dag nog aan de 18e Eeuw, toen mijnwerkers het zwarte goud ontdekten. Een hoogtepunt van uw vakantie in Ouro Preto is een tocht met de gerestaureerde stoomlocomotief de Maria Fumaça naar het op 12 kilometer verder gelegen dorp Mariana. Zelfs Rio de Janeiro is met de bus bereikbaar, de tocht duurt ongeveer 6 uur. In de tweede grootste stad van Brazilië, beleeft u precies het tegenovergestelde van Ouro Preto. In Rio krijgen feestvierders waar voor hun geld en dat 24 uur per dag.
Ouro Preto is echter geschikt voor iedereen, die wil genieten van de rust in een idyllische bergachtige omgeving, ver van het massatoerisme.

Brazilië excursies, tickets en bezienswaardigheden