Belo Horizonte

Conceição do Mato Dentro
Belo Horizonte  betekent "mooie horizon" in het Portugees. De hoofdstad van Minas Gerais is gelegen in het zuidoosten van Brazilië. De Brazilianen noemen het ijzererts rijke gebied ook wel Beagá (the iron). Wat kunt u doen in Belo Horizonte ?. U moet in ieder geval een bezoek brengen aan het Mangabeiras Park. Gelegen in het zuiden van de stad heeft u hier een adembenemend uitzicht over de stad. Het stadspark is uitermate geschikt om een wandeling te maken. Vanaf de uitkijktoren Alta Vila heeft u ook een prachtig uitzicht over de stad. Mysterieus wordt het in de Gruta (grot) la Lapinha, de kalksteengrot wordt zowel door jong als oud graag bezocht. Brazilië heeft een aantal van de mooiste kerken in de wereld, de Sao Francisco kerk in Belo Horizonte is werkelijk prachtig. Belo Horizonte is niet een typische toeristische plek, maar wel authentiek. Een lang verblijf kan echter een beetje saai worden.
Vanuit Belo Horizonte kunt u echter wel veel andere nabijgelegen toeristische plaatsen bezoeken. In de omgeving zijn er barokke steden, grotten, kuuroorden en thermale baden, natuurparken en ecologische boerderijen van Minas Gerais. Ongeveer 50 km van Belo Horizonte ligt de Serra da Piedade met een observatorium. Met de auto rijdt u naar de top van de berg om van het prachtige uitzicht te genieten. Conceição do Mato Dentro ligt op zo'n 65 km ten noorden van Belo Horizonte. Conceição do Mato Dentro behoort tot de historische steden in de staat Minas Gerais. Oorspronkelijk werd de stad bewoond door de Botocudos Indianen, bekend vanwege de lipplaten. In 1701 werden ze verdreven door de kolonisten, die de goudmijnen ontdekten. Vervolgens de bouw van de kapel genaamd Virgem Imaculada. Met dank aan het goud groeide de nederzetting uit tot een kleine stad. Vandaag de dag leven de 18.000 inwoners van koffie teelt, veeteelt en toerisme. Vanaf het busstation in Belo Horizonte bereikt u Conceição do Mato Dentro in zo'n drie en een half uur.
U vindt er accommodatie in alle prijsklassen. Restaurants en bars bieden lokale en internationale gerechten. Het centrum van de stad met vele gebouwen doet denken aan de koloniale tijd. De in 1716 gebouwde kerk "Nossa Senhora da Conceição", heeft schilderijen van Silveste de Almeida Lopez.

In 1998 werd het gebied uitgeroepen tot Nationale Park, u treft er zeldzame orchideeën en vier watervallen. De Cachoeira de Tabuleiro is de grootste, het water valt 273 meter in de diepte. Daarmee is het op twee na grootste waterval in Brazilië. Onder begeleiding van een gids kunt u wandel- en fietstochten maken. U zult een blijvende indruk van het Braziliaanse leven krijgen. Er is zoveel te proeven in deze prachtige plaats, alleen al de heerlijke verse exotische vruchten, maar probeert u ook eens pão de queijo (kaasbrood), of het zoute gebak salgado. Wilt in Belo Horizonte een souvenir kopen, zult u zeker slagen in de Mercado Central. De kwaliteit van de produkten is goed en de prijzen lager dan in Rio de Janeiro. In het jaar 2014 zullen er tijdens het WK in Brazilië in Belo Horizonte, in het stadion Mineirão - Estádio Governador Magalhães Pinto wedstrijden worden gespeeld.

Brazilië excursies, tickets en bezienswaardigheden