Porto Seguro

Porto Seguro
Porto Seguro de stad van de Lambada in Brazilië. Porto Seguro, een Braziliaans stadje gelegen aan de Zuid-Atlantische Oceaan met een indrukwekkende traditie en geschiedenis en moeder van de Lambada.  Porto Seguro is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Brazilië. De stad in de staat Bahia is de thuisbasis van ongeveer 140.000 inwoners. Porto Seguro heeft in de jaren niets van zijn oorspronkelijke charme verloren. Porto Seguro is geliefd bij jong en oud. De magie van het bruisende ritme vindt zijn oorsprong in het ongerepte gebied in het zuiden van Brazilië. Daar waar men zo dichtbij het paradijs is, lijken de zorgen van de dagelijkse beslommeringen zover weg, zette Pedro Álavares Cabral voor het eerst een voet op het Zuid-Amerikaanse continent in het jaar 1500. De heuvelachtige havenstad is sindsdien uitgegroeid tot een toeristische trekpleister. Het paradijs uit het verleden wordt nu vandaag de dag aan de toeristen gepresenteerd. U kunt Porto Seguro gemakkelijk bereiken met het vliegtuig. Ongeveer 1,5 miljoen toeristen bezoeken jaarlijks Porto Seguro, om te genieten van de stranden en de zonsondergangen. Het nachtleven, talrijke bars en eilandfestivals, zijn een regelrechte toeristenhit. De Passarela do Álcool verandert na zonsondergang in een feestende massa. Hier wordt de Lambada gedanst en drinkt men de traditionele drank Capeta.
Cultuur en keuken gaan hand in hand: na een nacht van dansen en een uitje naar het strand in de ochtendzon. De zee is zo dichtbij, de vis zo vers en daarom staat de traditionele Bahiaanse visschotel hoog op de menukaart.
De historische oude stad is de moeite waard om te bezoeken. Temidden van de kerken uit de koloniale tijd, die in de avonduren worden verlicht, zult u genieten van deze prachtige sfeer. Naast het grote aanbod voor strandliefhebbers, zonaanbidders en natuurliefhebbers, zijn er veel verborgen pareltjes. Het Monte Pascal Nationale Park, is een beschermd gebied voor het bedreigde bos aan de kust. In Porto Seguro kunt u zelfs op de Terravista Golf Course een balletje slaan, op een top golfbaan van internationale klasse.

Brazilië excursies, tickets en bezienswaardigheden