Ilhéus


Ilhéus
In de Braziliaanse staat Bahia heeft Ilhéus het langste witte zandstrand, met een lengte van ongeveer 100 km. Ilhéus is vooral bekend vanwege de cacaoteelt. De plant van de goden, zoals de cacaoplant in de volksmond wordt genoemd, was al bekend bij de Azteken. Volgens hun geloof was het een geschenk van de god Quetzalcoatl.
Het klimaat in Ilhéus is warm, vochtig en de gemiddelde dagtemperatuur is 24 graden celcius.
Bezienswaardigheden in Ilhéus zijn de vele kerken: Igreja Matriz de São Jorge dos Ilhéus is de oudste kerk, deze werd gebouwd in het jaar 1556. De flora en fauna kunt u het best beleven in de botanische tuin genaamd Jardim Botânico Mata da Esperança. De tuin werd speciaal gebouwd, om de plant-en diersoorten uit de regio te behouden, zelfs het leeuwaapje woont hier. Als u niets met deze bezienswaardigheden heeft, de prachtige stranden nodigen u uit om te zwemmen, te zonnen of te watersporten. Ook in de omgeving van Ilhéus zijn diverse bezienswaardigheden: de oudste suikermolen van Bahia ligt in een buitenwijk (Rio do Engenho), hier vindt u ook een prachtige oude kerk. Heeft u genoeg van al die kerken, zal het meer Lagoa Encantada u doen betoveren. Het schitterende meer is een 4 km² natuurgebied met kleine watervallen, omgeven door bos. De beste stranden om te ontspannen zijn: Cururupe, Batuba en Olivença.
In Ilhéus vindt u hotels en pensions in verschillende prijsklassen. Het aantal sterren kunt u niet vergelijken, met het aantal sterren dat in West Europa aan een hotel wordt toegekend. Één of twee Brazilaanse sterren is voor vele toeristen onvoldoende. Culinair zult u echter volledig aan uw trekken komen, ga niet op zoek naar gerechten die u thuis ook kunt eten, probeer de typische gerechten uit Bahia. De gerechten zijn vaak op basis van rijst en cassave, vlees, vis en zeevruchten zijn bereid met tropische groenten en exotische vruchten. Probeer het Braziliaanse nationale gerecht feijoada, churrasco en de verse vruchtensappen.
Wilt u een leuk souvenir voor thuis, de Mercado de Artesanato is de ideale plek om iets te kopen. U heeft de keuze uit: hangmatten, handtassen, hoeden en artikelen gemaakt van bananenbladeren. Ook prachtige landschapsschilderijen worden op de Mercado verkocht. 

Brazilië excursies, tickets en bezienswaardigheden