Lençóis stad van onvergetelijke schoonheid in Brazilië

nationale park Chapada Diamantina
Dat grootte en inwonersaantal niet bepalend zijn voor de schoonheid en de betekenis, bewijst de Braziliaanse stad Lençóis in de staat Bahia. Het stadje met slechts 10.000 inwoners werd in de 18e Eeuw bekend door de diamant vondsten. De stad dankt zijn naam aan de diamant mijnwerkers, die hun tent opzetten in hun kamp. Van een afstand leek het alsof vellen hingen te drogen in de zon. Daarom noemden ze de diamant stad Lençóis, wat staat voor vellen in het Portugees.
Het nationale park Chapada Diamantina: Lençóis ligt zo'n 450 km ten westen van Salvador en wordt omringd door een adembenemend landschap. Niet zondere reden werd het gebied in 1985 tot nationale park uitgeroepen. Het nationale park Chapada Diamantina moet u gaan bezoeken tijdens uw vakantie in de staat Bahia in Brazilië. De meest handige uitvalsbasis voor het verkennen van het nationale park is Lençóis. De Chapada Diamantina ligt op een hoogte van 800 tot 1000 meter boven de zeespiegel. Wandelaars voelen zich in het paradijs. In de loop der jaren heeft men verschillende wandelroutes aangelegd. Ze zorgen voor onvergetelijke indrukken in Brazilië, voor zowel ervaren als minder ervaren wandelaars. De talrijke meren, grotten, watervallen en wildlife tours zorgen voor een onvergetelijke jungle ervaring. De goedkoopste manier om in Lençóis te komen, is met de bus vanuit Salvador. De tocht duurt zo'n zes uur en voert via moeilijk terrein. U kunt het gebied vervolgens zelf verkennen, eventueel met behulp van een gids.
Van jungle naar woestijn. Een ander bezienswaardig fenomeen is de "woestijn van Brazilië". Het uitgangspunt voor een bezoek aan de woestijn is de stad Barreirinhas in het noorden van Brazilië. Het duingebied, Lençóis Maranhenses strekt zich uit van de kust van Maranhãos tot 40 km landinwaarts. Het is zelfs mogelijk, dat ondanks zware regenval de lagunes volledig opdrogen en het landschap daardoor tijdelijk op een woestijn lijkt.

Brazilië excursies, tickets en bezienswaardigheden