Morro de São Paulo

Morro de São Paulo
Zestig kilometer ten zuiden van Salvador, ligt Morro de São Paulo één van de vijf plaatsen op het eiland Tinharé. Het is een van de oudste nederzettingen in Brazilië en het heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de populairste bestemmingen. Tijdens uw vakantie in Brazilië in Morro de São Paulo combineert u ontspanning met kunst, cultuur, culinair en levensvreugde.
Bezienswaardigheden: Morro de São Paulo is vooral bekend vanwege de natuurlijke schoonheid en de rijke flora en fauna. De culturele en historische bezienswaardigheden mag u tijdens uw bezoek niet vergeten. De ruïnes van de Forte de Morro de São Paulo uit 1630 zijn nog bewaard gebleven en vooral bij zonsondergang een bezoek waard gebleven. Vanaf de vuurtoren heeft u een zeer mooi panoramisch uitzicht over het eiland. Vlakbij vindt u de kapel Nossa Senhora da Luz uit de 17e Eeuw van waaruit de handel en wandel op het daaronder gelegen plein kunt aanschouwen.
Als autovrije natuurlijk paradijs nodigt Morro de São Paulo vooral uit om te ontspannen, om lange strandwandelingen te maken, yoga, paardrijtochten of Capoeira. Als u houdt van watersport kunt u gaan zeilen, surfen, snorkelen of duiken. De talloze stranden en baaien bieden voor elk wat wils.
Een tip op het eiland is het rustige strand Garapuá, welke nog niet is aangedaan door het toerisme. In de maanden augustus tot oktober zijn er georganiseerde excursies naar bultrugwalvis, die zich in deze periode voor de kust van Bahia ophouden. Andere tochten brengen u met een snelle speedboot naar de omliggende eilanden, zoals Cairú en Boipeba. Het nachtleven in Morro de São Paulo heeft ook veel te bieden. Naast de reguliere bars, clubs en restaurants, worden er altijd meerdaagse festivals gehouden. Het centrum van Morro de São Paulo nodigt u uit om te winkelen. Auto's zijn op het eiland verboten. Kleine vliegtuigen vliegen meerdere malen per dag van Salvador naar Morro de São Paulo. Zelfs met de catamaran kunt u Morro de São Paulo bereiken. Accommodatie vindt u in allerlei prijsklassen.

Brazilië excursies, tickets en bezienswaardigheden