Porto Alegre een fascinerende stad in het zuiden van Brazilië

Porto Alegre
Porto Alegre is een binnenhaven gelegen in het zuiden van Brazilië aan de Rio Guaíba. Porto Alegre is ook een multiculturele hoofdstad van Zuid Brazilië. Het 17 meter hoge Açorianos monument herinnert aan de oprichting in 1772 door de Portugesen. Het voorste deel van het monument moet een schip voorstellen. Naast de Spanjaarden, Afrikanen, Arabieren en Joden kwamer er in de 19e Eeuw ook immigranten uit Italië, Polen en Duitsland naar Porto Alegre. Deze hebben de architectuur en de keuken duidelijk bepaald in deze stad met meer dan 1,5 miljoen inwoners.
Howel u geen koeien meer zult zien in de straten van Porto Alegre, wordt de stad gedomineerd door de gaucho cultuur. U moet dan ook zeker een bezoek brengen aan een van de Centros de Tradicao Gaúcha (CTG), waar traditionele muziek en dans wordt gepresenteerd. Daarnaast moet u natuurlijk de Churrasco proberen, het vlees wordt op traditionele wijze bereid. Flaneer door de stad en drink een mate. Deze drank is trouwens ook erg populair in Uruguay en Argentinië. Wandel vervolgens naar het Piratini paleis, gebouwd door de Franse architect Maurice Gras. Bewonder de kathedraal Metropolitana. Breng vervolgens een bezoek aan het Theatro Sao Pedro, dat in barokke Portugese stijl werd gebouwd in het jaar 1858. Ontspannen kunt u in Parcão, één van de grootste parken van de stad en neem gerust uw tijd in de  Mercado Público. Hier vindt u niet alleen groente en fruit, maar ook traditionele voorwerpen van gauchos en de holle kalebassen, vanwaaruit u de mate kunt drinken.
Als u toch naar het strand en de zee wilt, huurt u een auto en rijdt naar de Atlantische kust, tussen Torres en Chui, zuidwaarts richting de grens met Uruguay ligt een bijna 500 kilometer lange zandstrand. Wie de lagune en de eilanden wil verkennen, kan een rondvaartboot in de haven van Porto Alegre huren.
Conclusie: Porto Alegre heeft veel voor nachtbrakers en cultuurliefhebbers te bieden. Daarnaast is het speelstad van het in 2014 te houden WK voetbal. De Gaucho cultuur en de multiculturele mix in deze stad, zorgen voor een bijzondere sfeer. 

Brazilië excursies, tickets en bezienswaardigheden