Paraty populaire bestemming in Brazilië

Paraty
Paraty in Brazilië steeds populairder bij toeristen. Paraty is sinds 1958 opgenomen in de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het stadje is gelegen op 260 km van Rio de Janeiro, in de gelijknamige staat. Tijdens de koloniale periode, de 18e Eeuw, was de haven van de stad een belangrijk handelscentrum voor het goud, dat werd gedolven in Minas. Een eeuw later werd de haven vooral gebruikt voor de koffie export, de koffie werd geoogst in de staten Rio de Janeiro en Sao Paulo. Sinds het einde van de 19e Eeuw nam de spoorlijn tussen Rio en Sao Paulo het vervoer van koffie over en werd de haven minder belangrijk. Na aanleg van enkele snelwegen vanaf 1970 werd Paraty steeds populairder onder de toeristen. Paraty is nu bereikbaar via de snelweg BR 101 of via het internationale vliegveld van Rio en vervolgens vliegt u met de helicopter naar Paraty. De stad ligt aan een baai en heeft ongeveer 30.000 inwoners. De gemiddelde jaar temperatuur  ligt niet boven de 30 graden.
In de moderne jachthaven in de baai van Paraty worden tours aangeboden naar eilanden voor de kust, als Catimbau, dos ganchos of Algodão. U kunt er duiken en ook duiklessen volgen. Door de geringe regenval en het dus heldere zeewater, kunt u het beste  duiken in de periode maart tot september. De koraalriffen zijn prachtig. Ongeveer 60 eilanden wachten op u en bieden optimale vrijetijdsbesteding. Diverse boottochten, eventueel individueel met een gids zijn mogelijk. Accommodatie vindt u in elke prijsklasse, van de goedkopere hostels tot aan vijfsterren hotels, zowel aan het strand, de rivier of in het centrum. Creditcards worden overal geaccepteerd. Gastronomisch zijn vooral de garnalengerechten het proberen waard.
Het historische monumentale centrum kunt het beste te voet, over de kasseien ontdekken, loop naar de bibliotheek en de oude gevangenis. Het cultuurhuis werd gebouwd in 1754, het biedt het hele jaar een tentoonstelling over de geschiedenis van de stad. Verder nodigen vier kerken, gebouwd tussen 1725 en 1873, met waardevolle religieuze kunst uit voor een bezoek.
Belanrijk daarnaast natuurlijk het jaarlijks gehouden carnaval, daarnaast het in het 3e weekend van augustus gehouden Festival da Pinga, met rum proeverij en muziek. Paraty is elk jaar in juli de verzamelplaats van de nationale en internationale schrijvers.

Brazilië excursies, tickets en bezienswaardigheden