Praia do Forte eco toerisme Brazilië

Praia do Forte
De geschiedenis van Praia do Forte, gelegen aan de Braziliaanse kust is uitzonderlijk. In het jaar 1971 kocht Klaus Peters een inwoner van Duitsland, het 5400 hectare grote grondstuk. Wat ooit een kokosnootfarm was, is geworden tot een duurzame vakantie bestemming. Reeds in het begin werden duidelijke regels ingevoerd om het ecologisch evenwicht te handhaven. Zo werd het verzamelen van schildpadeieren en de jacht op zangvogels verboden. Daarnaast werden duidelijke bouwvoorschriften afgedwongen, geen huis mocht hoger zijn dan een kokospalm. Vellen van bomen vereiste speciale vergunningen en buitenlanders konden ter voorkoming van grondspeculatie geen grond kopen. Sommige regels gelden nog steeds en alles heeft ervoor gezorgd, dat Praia do Forte onder de lokale bevolking wordt beschouwd als een van de mooiste plekken in de staat Bahia. Het milieu is hier met grote letters geschreven, dus ook het toerisme is aangepast. Totaal 12 km zandstrand wachten om ontdekt te worden. Op veel plaatsen langs de kust, steken grote riffen omhoog uit de zee, die u kunt bezoeken als onderdeel van een boottocht over de rivier. Als u bent geïnteresseerd in de lokale fauna, moet u eigenlijk een bezoekje brengen aan Tamar project. Een thema park en natuurgebied rond het meest bekende dier in de kleine gemeenschap, de zeeschildpad. Walvissen springen rond in de baaien van juli tot oktober. De vriendelijke reuzen kunt u van dichtbij bewonderen, tijdens georganiseerde boottochten. Naast alle mogelijkheden, die er zijn om van de wonderen van de natuur te genieten, is een uitstapje naar de ruïnes van de op 3 km afstand gelegen Castelo Garcia D`Avila zeker de moeite waard.  In de 16e en 17 Eeuw werd het huis gebouwd met de aangrenzende kapel van Garcias,
door een Portugese adellijke familie. De overblijfselen van het fort staande op een heuvel, 50 meter boven de zee, ze zijn daarom ook vanwege het uitzicht een bezoek meer dan waard.

Het centrum van de stad wordt gedomineerd door de Duitse architect Klaus Peters. Zijn opmerkelijke werken omvatten het Ecoresort Tivoli en het direct aan het strand gelegen Hotel Porto da Lua. De binnenstad is overigen één voetgangerszone, natuurlijk vindt u er een aantal souvenirwinkels, bars en restaurants met internationale keuken. De temperatuur schommelt het hele jaar door tussen 23 en 32 graden celcius.

Brazilië excursies, tickets en bezienswaardigheden