Recife strand en uitgaan in Brazilië

Recife
Recife ligt aan de noordoostelijke kust van Brazilië en met zo'n 1,5 miljoen inwoners, is een van de grotere steden in het land. Verschillende rivieren en kanalen doorkruisen de stad en geven het de klinkende bijnaam het Venetië van Brazilië. Recife is de thuisbasis van de belangrijkste handelshaven in de regio en is daarmee snel hoofdstad geworden van de provincie Pernambuco. De temperatuur is zeer aangenaam het hele jaar door schommelt het tussen 25 en 33 graden celcius. Het regenseizoen begint in april en duurt ongeveer 3 maanden.
De beste reistijd is het droge seizoen vanaf juli.
Recife wacht met tropische stranden op u, daarnaast zijn er erg veel bars. Boa Viagem is het langste strand van Recife, zo'n 7 km lang. Het strand is omgeven door een rif, dat alleen zichtbaar is bij eb.
Het Palacio do Campo das Princesas, dit machtige paleis is het administratieve hoofdkwartier van Pernambuco. Het werd gebouwd in 1841 op het terrein van de voormalige schatkamer. Tegenover het paleis is een prachtig park met een zeer bijzondere boom, de Afrikaanse Baobab. In de buurt zijn de overblijfselen van het voormalige "paleis van Freiburg", dit was de zetel van de Nederlandse regering. Castelo São João: het kasteel van São João is een museum, een kunstgalerij en een bibliotheek. Er zijn diverse exposities van verschillende oorsprong, van de 15e tot de 19e Eeuw. De galerie presenteert werken van lokale kunstenaars, maar ook vele schilderijen van de Nederlandse schilder Frans Prost. In de wapenkamer vindt u  werelds grootste verzameling van historische wapens en uitrustingen.
Olinda ligt op slechts 6 km van Recife en het is de eerste culturele hoofdstad van Brazilië. Met haar geschiedenis van 500 jaar, werd Olinda opgenomen op de werelderfgoedlijst van de Unesco. De  cultuur van Pernambuco behoort tot de rijkste van Brazilië, dit vooral door de invloeden van inboorlingen, Nederlanders, Portugezen en Afrikanen. Olinda is niet alleen bekend door haar kerken en koloniale gebouwen uit de 16e en 17e Eeuw, maar ook door haar muzikanten, dansers en ambachtslieden. In Recife kunt u nog steeds diverse ceremonies uit het verleden zien. Dans, muziek en geloof zijn de hoofd thema's. Op de boulevard van Boa Viagem Recife zijn diverse bars en restaurants, waar u kleine hapjes en diverse typische gerechten uit de regio kunt bestellen.
Recife is trouwens ook een van de speelsteden voor het WK 2014, dat zal worden gehouden in Brazilië. De wedstrijden zullen worden gespeeld in de Arena Pernambuco. Recife beschikt over een vliegveld, genaamd Aeroporto Gilberto Freyre.

Brazilië excursies, tickets en bezienswaardigheden