Porto de Galinhas vakantie in Brazilië in een Caribische sfeer

Porto de Galinhas
 Porto de Galinhas vakantie in Brazilië in een Caribische sfeer. Nauwelijks 60 kilometer van Recife, de hoofdstad van Pernambuco ligt Porto de Galinhas. Ondanks de nabijheid van de internationale luchthaven lijkt het vakantie gebied ver te liggen van het stadse lawaai. Kilometerslange zandstranden met kokosnoot palmbomen bepalen de kustlijn. Op de stranden van Porto de Galinhas waant men zich in een Caribische sfeer. Kristalhelder water, blauwe golven breken op witte zand. Niet voor niets worden de stranden van Porto de Galinhas door het Portugese reismagazine Viagem e Turismo, al jaren tot de beste van Brazilië beoordeeld. Het gebied is vooral bekend om zijn natuurlijke zwembaden, waar u bij een gemiddelde temperatuur heerlijk kunt ontspannen.
Door zijn ligging tussen de diverse riffen, de prachtige stranden en het uitgestrekte landschap, is deze vakantie ook uitermate geschikt voor allerlei sportieve activiteiten. Vooral duikers wanen zich in een waar El Dorado, het water heeft een uitstekende kwaliteit.Daardoor krijgt u kleurrijke impressies van het leven onder water. Zo kunt u in het gebied Galeao duiken tot 35 meter diep, u vindt er een scheepswrak uit het jaar 1700. In het gebied Trinta vindt op 30 meter diepte o.a. haaien en schildpadden. U kunt in Porto de Galinhas ook perfect surfen, zeilen en wandelen.
Het gebied is overigens toeristisch erg goed ontwikkeld. U kunt kiezen uit verschillende hotels, appartementen en vakantieparken. De laatste optie biedt vooral voor kinderen een uitgebreid animatie programma. De bars en restaurants in de stad bieden vooral diverse gerechten, die hoofdzakelijk bestaan uit vis en schaal-en schelpdieren. De lokale kaas Queijo Coalho en de diverse suikersoorten, moet u ook zeker proeven. Wilt u ook genieten van het Zuid Amerikaanse nachtleven, moet u zich begeven naar het centrum van de stad. Naast de bars, die vaak open zijn tot middernacht, zijn er diverse clubs voor nachtbrakers. U kunt er dansen tot de vroege ochtend.

Brazilië excursies, tickets en bezienswaardigheden