Pipa top tien strand van Brazilië

Pipa
Het strand van Pipa behoort tot de top tien van Brazilië, daarnaast is het een paradijs voor surfers. Het behoort tot de regio Tibau do Sul, gelegen tussen Guarairas Lagune en de Atlantische Oceaan, wordt deze prachtige plaats omgeven door wit zand en een turquoise zee. Kenmerkend voor Pipa, de van nature voorkomende hete baden, die midden in het landschap liggen. Baía dos Golfinhos, Praia do Madeiro, Praia do Amor, om slechts enkele delen van het 10 km lange strand te noemen, bieden veel vertier. Het Festival des Saint Sebastian vindt plaats in januari. De patroonheilige van de stad is de aanleiding voor een driedaagse uitbundig feest. Speciaal voor toeristen wordt er vanaf Nieuwjaar, elk weekend tot aan carnaval een feest georganiseerd. U kunt genieten van allerlei optredens.
Met meer dan 50 resorts en hotels heeft u voldoende keuze in alle prijsklassen. De gastvrijheid van de Brazilianen laat niets te wensen over. Kleine hostels, hotels, privehuizen en villa's er is voor elk wat wils. Er is tevens een enorme keuze aan cafes, restaurants en bars. De levendige barscene in Avenua Baia dos Golfhinos, of de  Largo São Sebastião met de vele restaurants met zeezicht. Pipa laat het hartvan iedere fijnproever en nachtuil sneller kloppen. Als u uw buik vol heeft gegeten en het licht in de bar heeft uitgedaan, kunt u de volgende dag lekker sportief zijn. U kunt surfen met dolfijnen, zandboarden vanaf de duinen. Wilt u de eeuwig lange witte zandstranden van boven bekijken, kunt u gaan paragliden. Voor beginnende kite surfers is een rondleiding in Barra do Bunhau aanbevolen.
De excursies in en rond Pipa zullen alle natuurliefhebbers betoveren. Met de Pipa buggy tour kunt u door de duinen rijden en kunt u een spannende dag beleven. U kunt ook diverse thema wandelpaden volgen zoals: de Boa Constrictor Trail en de Old Castle Steps. Van eenvoudige bospaden tot avontuur-achtige afdalingen, de keuze is eindeloos.

Brazilië excursies, tickets en bezienswaardigheden