Backpacken Brazilië

Brazilië is echt een prachtig land en u hoeft niet over een vermogen te beschikken om door het land te reizen. Voor backpackers, zijn er vele mogelijkheden om het prachtige Zuid-Amerikaanse land te leren kennen met een beperkt budget. 
Het klimaat is heerlijk zacht en de kosten van levensonderhoud laag, dat geldt ook voor het vervoer met de trein of de bus (1 euro = 4,3994 Real, 10-01-2016). Tegelijkertijd het openbaar vervoer net zeer goed ontwikkeld. Tussen alle grote steden rijden bussen regelmatig meerdere keren per dag. Het spoorwegnet is niet zo goed ontwikkeld en alleen gericht op de verbindingen tussen de stedelijke gebieden. Sommige busmaatschappijen bieden zelfs speciale tickets aan die geldig zijn in het hele land voor een bepaalde periode, zo kunt u eenvoudig een flexibele reis maken naar uw eigen wensen. Vaak is deze oplossing goedkoper dan het kopen van vele individuele tickets.

Iedereen die langer in Brazilië wil verblijven om zo veel mogelijk van het land te zien, moet eerst zorgen voor een goedkope accommodatie. Vooral in de grote steden, zijn er veel hostels, die een goedkoop verblijf mogelijk maken. Vaak kost een nacht minder dan 10 euro en kunt u er zelfs wel vier weken verblijven en bespaart u veel t.o.v. van een verblijf in een hotel. Als u alleen maar een bed wilt om te slapen en verder veel onderweg bent, kunt u heel goed in een hostel verblijven.
Sommige hostels bieden de mogelijkheid om er gratis te verblijven, als u tenminste een beetje wilt meewerken, bijvoorbeeld als stukadoor, receptionist of schoonmaker. Zo kunt u dus nogmaals geld besparen, dat u later tijdens uw reis weer kunt gebruiken.
Hostels zijn ook een optimale manier om andere reizigers uit de hele wereld te ontmoeten en misschien kunt u er medereizigers of zelfs nieuwe vrienden ontmoeten. Wilt u niet langer allen reizen, ga naar een hostel en u raakt snel in gesprek. Met meer mensen, is het bovendien veel goedkoper, om een ​​huurauto boeken. De kosten worden gedeeld en het backpacken kan beginnen.
Brazilië is voor de backpacker een land met schier oneindige mogelijkheden. Niet alleen de ongerepte natuur, maar ook de metropolen die een schril contrast vormen met de oorspronkelijke, ongerepte natuur. Immers ongeveer 70% van alle Brazilianen leven in grote steden, waar São Paulo veruit de grootste metropool van Brazilië is, met ongeveer 20,5 miljoen inwoners, gevolgd door Rio de Janeiro met circa 11,4 miljoen inwoners.

Als u de grote stad heeft bereikt, wilt u zich zo goedkoop mogelijk verplaatsen. U kunt dan beter gebruik maken van de lokale of lange afstandsbussen. Deze laatste bussen vertrekken bijvoorbeeld vanuit Rio de Janeiro naar Buenos Aires (via Foz do Iguaçu), of ze gaan naar Foz do Iguaçu via Florianopolis. Ander populaire backpacker tours gaan naar het Amazone gebied, de Pantanal het grootste moerasgebied ter wereld, of van Rio de Janeiro naar Salvador.
In de grotere steden zijn er ook metro's zoals in Rio de Janeiro, São Paulo, Belo Horizonte en Porto Alegre en Brasilia. Als u gebruikt wilt maken van de lokale bussen in de stad moet u extra voorzichtig zijn, omdat ze vaak erg druk zijn, slaan zakkenrollers vaak toe.

Tussen alle havens van Brazilië bestaat een veerdienst, die u kunt gebruiken als een alternatief voor de bus, natuurlijk kunt u ook een binnenlandse vlucht boeken, maar als klassieke backpacker gaat dat weer een stapje te ver. 

Brazilië excursies, tickets en bezienswaardigheden