Garopaba vakantie Brazilië

Garopaba
In het zuiden van de staat Santa Caterina ligt Garopaba. Garopaba wordt beschouwd als surf mekka van Brazilië. In de jaren '70 ontdekt door backpackers is de stad sindsdien uitgegroeid tot een zeer populaire bestemming. De stad heeft nog het oorspronkelijke karakter van een vissersdorp weten te behouden. Tegenwoordig zijn hotels, bars en winkels gevestigd in de idyllischegebouwen met maar slechts een verdieping. Garopaba is bovendien bekend door het bedrijf Mormaii, dat surf accessoires verkoopt over de gehele wereld.
Stranden in Garopaba. De regio rond Garopaba is een van de meest schilderachtige van Brazilië, de regio is vooral door surfers uit de hele wereld ontdekt. Beroemd is het Praia de Silveira, met tot vier meter hoge golven. Ook het Praia da Ferrugem of het Praia da Gamboa trekken vele surfers vanwege de hoge golven.
Niet alleen surfers kunnen genieten van een heerlijke vakantie in Garopaba, ook voor gezinnen, zwemmers en zonaanbidders is het Praia de Garopaba, het ideale strand. 
Tijdens uw vakantie in Garopaba, moet u zeker een excursie maken naar het op 16 kilometer gelegen Praia do Rosa . Het hagelwitte strand, omgeven door heuvels, duinen en lagunes is gewoon prachtig zowel voor surfers als natuurliefhebbers. Jaarlijks keren hier de walvissen terug om hun jongen groot te brengen. In de directe omgeving van de stad zijn ook meerdere indrukwekkende natuurgebieden. Bijvoorbeeld de Siriu rivier, omgeven door de weelderige vegetatie is het zeer geliefd bij wandelaars. De Lagoa de Garopaba of de Ibiraquera lagune worden tevens gekenmerkt door een weelderige plantengroei. Een ervaring op zich is de zonsondergang. In de buurt van Garopaba zijn er ook enkele watervallen zoals de Macacú waterval. De door de zon verwarmde stenen die de waterval omringen, zorgen ervoor dat zelfs 's nachts het water warm blijft. Het koraaleiland, Ilha do Coral, op 45 minuten van Garopaba, is een populaire bestemming. In het hoofdseizoen is er voor vervoer gezorgd. De duinen rond Garopaba zijn populair vanwege de nieuwe rage, zandboarding.

Brazilië excursies, tickets en bezienswaardigheden