Itacare een vakantieparadijs in Brazilië

Itacare
Itacare, vroeger slechts een eenvoudig visserdorpje in het zuiden van Bahia, is uitgegroeid tot een vakantieparadijs in Brazilië. Het aan het einde van het schiereiland Maraú gelegen Itacare telt ongeveer 18.000 inwoners en staat bekend om fantastische watersport mogelijkheden. 

De oorspronkelijke Indiaanse bewoners schreven magische krachten toe aan Itacare. Inderdaad worden bezoekers betoverd door witte zandstranden, een saffier blauwe zee en kokospalmen. Ze nodigen u uit om langer te blijven. De Mata Atlântica, het atlantische oerwoud is zeer goed bewaard gebleven en zorgt ervoor dat de nachten relatief koel blijven in ondanks het tropische klimaat.

De stad heeft door geplaveide straten en oude koloniale gebouwen, zijn historische charme behouden.
In de buurt van het centrum van de stad vindt u vier kleine baaien. Het Resende strand is ideaal om te surfen. De surf hotspots liggen echter aan de Tiririca-, Costa- en Ribeira stranden. Bij eb kunt u de baai Siriaco bereiken, de palmbomen groeien er tot aan de oever. Als u het bospad neemt naar Prainha, kunt u genieten van een prachtig strand tussen heuvels en palmbomen. Vanuit Ponta do Xereú aan het einde van het Concha strand is de zonsondergang bijzonder indrukwekkend. Van surfen, duiken, paardrijden en kitesurfen tot aan Capoeira, in Itacare is alles mogelijk.

Natuurliefhebbers zullen tijdens een boottocht genieten van de mangroven en watervallen, terwijl avonturiers een adrenalinestoot krijgen tijdens rafting, mountainbiking, paragliding en het kajakken.
Er zijn ook leuke excursies in de omgeving van Itacare: neem bijvoorbeeld de onbewoonde stranden van Engenhoca en Hawaizinho. Ze zijn populair vanwege de hoge golven, ervaren surfers krijgen waar voor hun geld. De plaatsen Ilhéus en Canavieiras, maar ook het ecologische park van Una, de Tijuipe waterval, of een bezoek aan een cacaoplantage zijn zeer de moeite waard.

Itacare is niet alleen een ideale vakantiebestemming, de koloniale sfeer heeft mensen aangetrokken uit de gehele wereld, velen wonen er nu permanent.
Naast prachtige hotels, kunt u ook veel goedkope hostels vinden in Itacare, die meestal zijn gelegen aan de Concha strand. 

Culinair kunt u genieten van de traditionele Bahia keuken, maar zeker ook van internationale gerechten. Na het vallen van de duisternis trekken de restaurants en bars vele feestvierders. In de hoofdstraat Rua Pedro Lango, kunt u goed winkelen. Vooral katoenen dekens en hangmatten, maar ook houtsnijwerk en badkleding wordt aangeboden.

Leuke pousadas of hotels vindt u hier.

Brazilië excursies, tickets en bezienswaardigheden