Ilha de Boipeba natuurlijke schoonheid Brazilië

Ilha de Boipeba
Bent u op zoek naar natuurlijke schoonheid, een idyllische eiland en een paradijselijk gevoel, dan is het eiland Ilha de Boipeba in Brazilië zeker iets voor u. Als onderdeel van de eilandengroep Tinharé wordt ze omringd door de Oceaan en de Rio Inferno. Het eiland ligt in het zuiden van de staat Bahia,  een staat met 13 miljoen inwoners. Het eiland werd slechts ruim tien jaar geleden ontdekt door toeristen. Natuurlijke en verlaten stranden, een gevarieerd ecosysteem en de Atlantische regenwoud nodigen u uit om te ontspannen en te ontdekken. De oorsprong van de naam, Boipeba komt uit de Indiaanse taal, een woord dat de Tupi Indianen aan de schildpadden gaven. Naast schildpadden, heeft de flora en fauna van het eiland nog veel meer te bieden o.a. kokosplamen, mangrovebossen en koraalriffen. In de koraalriffen natuurlijk zee egels, zeesterren en vele vissen. De bosgebieden zijn echter een belangrijke habitat voor exotische vogels en reptielen. De regio kent geen winter en laat daardoor u ogen en oren vaak verbazen.
Festivals zijn deel van het eiland leven, zoals de zon van Brazilië. U heeft keuze te over: Festa do Divino Espírito Santo, een feest ter ere van de patroonheilige Velha Boipeba en de Festa de lemanjá, een botenparade om hulde te brengen aan de zeegodin Lemanjá. Houdt u niet van feesten, met een zelfgeplukte kokosnoot, kunt u ook naar de sterrenhemel kijken.
Op gemotiveerde wandelaars en nieuwsgierige avonturiers, wachten talloze wandel-en natuurpaden.
Een strand wandeling van het Pontal strand naar de Rio do Inferno, met aansluitend het oversteken van de rivier brengt u direct naar de grootste plaats van het eiland: Velha Boipeba. Hier voert de visserij de boventoon, hier kunt u geniten van de kunst en cultuur van het eiland. Hier kunt u bijvoorbeeld de traditionele productie van palmolie van dichtbij bekijken. Via een tocht door het binnenland, komt u door de dorpen Monte Alegre en Moreré. Zandwegen, glooiende heuvels, dichte struiken en olie palmbomen, begleiden u op de route naar de Moreré baai. De Moreré baai heeft kristalhelder water en ongerepte koraalriffen.
Het eiland is een ideale rustpunt in de Atlantische Oceaan, voor natuurliefhebbers en wandelaars.

Brazilië excursies, tickets en bezienswaardigheden