Guarda do Embau Brazilië één van de mooiste stranden in de wereld

Guarda do Embau gelegen in het zuiden van Brazilië in de deelstaat Santa Catarina is één van de meest opmerkelijke toeristische attracties van Florianopolis en wordt beschouwd als één van de mooiste stranden in de wereld.

Guarda do Embau ligt de buurt van Rio do Madre, 60 km ten zuiden van Florianopolis en 40 km ten noorden van de Garopaba.

Guarda do Embau is een klein vissersdorp,  waarvan de eigenaardigheid de maximale toegang tot de zee is. De plaats is van zeldzame schoonheid en een combinatie van de groene bossen van de Urubu heuvels, de rivier de Rio do Madre, de vele vissersboten en de duinen die zich uitstrekken tot aan het Gamboa-strand.

Guarda do Embau wordt in diverse tijdschriften  beschouwd als een van de mooiste stranden aan de Braziliaanse kust. Het landschap bestaat uit zand, helder water, duinen, kusten, bergen, rivieren, het is bovendien een paradijs voor surfers en natuurliefhebbers. Dicht bij het strand liggen de heuvels van het Serra do Tabuleiro nationale park.

U kunt ook lopen naar Pinheiro.  De reis gaat voorbij aan verlaten stranden zoals Prainha. Wandel twee uur en u bereikt een hippie gemeenschap, waar bier, muziek en de vreugde van de mensen die Brazilië kenmerkt.

Guarda do Embau is een bestemming voor iedereen die natuur, schoonheid en absolute rust willen combineren.

Brazilië excursies, tickets en bezienswaardigheden